Роздуми простого священика

Неділя, 10 квітня 2016, 23:00

БлаговіщенняСьогодні маємо Богородицю, котра постає перед нами і покірною, і люблячою, і терпеливою… Іншими словами усі чесноти і найкращі слова, лише про Неї. Часто в нашій свідомості ми не застановляємося над тим, а ким для мене Вона є зараз, чи взагалі зараз Вона є для мене кимось. Сьогодні Марія для нас, ще більше аніж будь-коли, бо сьогодні ми, в буремному житті терпіннь та несправедливості. Сучасний світ пропонує все, лише не Господа. Вона знає, що нам важко, бо навколо себе ми бачимо все більше темряви, зла і немилосердя. Внаслідок цього ми маємо затверділі, закриті і повні страху серця. І ось Богородиця, є та котра просить дозволити Їй, з Її  материнською любов’ю, освітити і наповнити наші серця любов’ю і надією. Щоб Вона могла, увійшовши до нашого серця, заспокоїти наші болі, бо лише Вона їх знає, перетерпівши і відчувши їх у стократ.

І хоча біль підносить людину, дає великі благодаті, дуже зближає нас з Господом і головно є найбільшою молитвою, Богородиця сьогодні приймає наші терпіння і дає нам спокій, приносячи надію. Наша Мати пропонує «рецепт» миру. Мир приходить тоді, коли ми розбиваємо цю темряву, яка є навколо нас. А знищити її ми можемо лише молитвою та любов’ю. Той, хто молиться і любить, не боїться, він має надію і милосердну любов, бачить світло і бачить Сина Божого. І сьогодні ми можемо бути помічницею Богородиці, котра просить нас бути прикладом милосердної любові і великої надії. Ми можемо стати провідником по якому проходить світло, яке розбиває усяку темряву, бо лише любов без жадних «але», без жадних умов, приносить світло, яке нам сьогодні потрібне коли ми думаємо про наших ворогів, тих котрі приносять нам терпіння, через які Христос дає нам великі благодаті, котрі зближають нас з Господом і головно є найбільшою нашою молитвою.